
ALUMNES EN PRÀCTIQUES
Aquest programa és una excel·lent oportunitat per als estudiants dels diferents estudis, per adquirir experiència pràctica en el seu àmbit d’estudis i tenen l'oportunitat d'aplicar els coneixements teòrics adquirits en els seus estudis en un entorn real, a l’hora, és una manera de col·laborar amb la Fundació per crear un impacte positiu en les persones que acull i acompanya l’entitat en els diferents programes i projectes.
Les pràctiques busquen complementar la formació acadèmica proporcionant als estudiants l'oportunitat d'adquirir habilitats pràctiques, experiència laboral i una comprensió més profunda dels problemes socials. Els estudiants poden aplicar i consolidar els seus coneixements teòrics en un entorn pràctic. Això els ajuda a desenvolupar habilitats pràctiques, millorar la presa de decisions i entendre millor els desafiaments del treball social. A més de les habilitats tècniques, els alumnes en pràctiques també desenvolupen habilitats com la comunicació efectiva, el treball en equip, l'empatia i la resolució de problemes, que són essencials en l'àmbit social.
Les pràctiques en entitats socials, com ara la Fundació, són una forma efectiva d'integrar la teoria i la pràctica, beneficiant tant als estudiants com a la Fundació que, en funció de les necessitats de cada moment, treballen per a abordar desafiaments socials. La Fundació es beneficia en rebre suport addicional per als seus projectes i programes, mentre que els estudiants obtenen una valuosa experiència i poden explorar possibles carreres en l'àmbit social.
Els alumnes en pràctiques treballen sota la supervisió i guia de professionals de la Fundació, col·laboren en projectes específics, fan tasques assignades i participen en activitats relacionades amb la missió de l’entitat. En general, els alumnes en pràctiques han de complir amb uns certs requisits acadèmics i obtenir l'aprovació dels respectius centres educatius i de la Fundació abans d'iniciar el període de pràctiques. La Fundació i el centre educatiu, avaluen l'acompliment de l'estudiant durant les pràctiques, això pot incloure informes periòdics, i retroalimentació tant de l'entitat com dels supervisors acadèmics.
Plantegem la metodologia d’aquest projecte com mètode de treball formatiu i flexible, obert, capaç de donar resposta a les necessitats i les inquietuds que van sorgint durant el període de pràctiques. A més és participativa i horitzontal, ja que entre els alumnes i el professional tutor/a que assigna la Fundació, s’estableixen els ítems, les funcions, la responsabilitat i el compromís, de manera conjunta i consensuada.
El Programa alumnes en pràctiques de la Fundació, acull a alumnes de diferents estudis, aquests poden ser estudis reglats o no reglats. Entre els estudis reglats trobem alumnes en pràctiques dels estudis del CFGS d’Integració Social. Entre els estudis no reglats, trobem alumnes del curs de monitor/a de lleure o alumnes del curs de director/a de lleure, entre altres.